Trauma ja lapsuus - toivoa tiedostamisesta

Vieraana Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen. 

Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen on mm. nuorisopsykiatrian erikoislääkäri kehitysvammalääketieteen erityispätevyydellä, EMDR-terapeutti sekä lasten ja nuorten traumapsykoterapeutti koulutettava.

Mikaela kertoo trauman vaikutuksista lapseen, hulluksi tulemisen peloista, dissosiaatiosta sekä toipumisesta! Mikaelan mukaan tarvitaan rauhallista, turvallista rinnalla kulkijaa, jolloin traumatisoituneen henkilön persoona voi aivan kuin uudelleen järjestäytyä ja toipua.

Kuuntele koskettava Traumainformoitu toivo-podcast jakso ja laita jakoon! 

 

Kiinnostuitko? 

Dissosiaatio: Dissosiaatiohäiriöt  https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00360 

Dissosiaatio ja dissosiaatiohäiriöt, Mielenterveyden keskusliitto. https://www.mtkl.fi/mika-askarruttaa/yleisia-mielenterveyden-hairioita/psyykkiset-traumat/dissosiaatio-ja-dissosiaatiohairiot/ 

Elisa Auvisen ja Kati Sarvelan toimittama kirja Yhteinen kieli – traumatietoisuutta ihmisten kohtaamiseen: 

https://www.adlibris.com/fi/kirja/yhteinen-kieli-9789527337646

Traumatietoisen orientaation perusperiaatteet, 4 T:tä: https://traumainformoitu.fi/2020/07/24/traumainformoitu-orientaatio-auttamistyossa/ 

Asiasanat: Ylisukupolvinen trauma, dissosiaatio, trauma, lapsuuden trauma, trauma ja keho, uskomukset, traumatietoisuus, turvattomuus, toipuminen, trauman tiedostaminenLöydät meidät myös seuraavista palveluista:

Traumainformoitu Toivo sivut
Youtube
Facebook
Twitter @TraumaToivo


Traumainformoitu Toivo host: Aster Hedman. Jinkut: Beni